Argweld Aluminium tape - Met en zonder backing

  1. Home
  2. Aluminium tape - Met en zonder backing

Voor betere lasresultaten. Argweld® Backinggas Tape is vooral geschikt voor grote pijpdiameters, vaten en ketels. De aluminium tape ondersteunt de lasrups als d... Lees meer...

€24,00 Excl. btw
Merk:
Argweld
Artikelcode:
ABT0003

Productomschrijving

Voor betere lasresultaten

Argweld® Backinggas Tape is vooral geschikt voor grote pijpdiameters, vaten en ketels. De aluminium tape ondersteunt de lasrups als deze nog vloeibaar is, houdt de las vlak en voorkomt druppelvorming. Dure en tijdrovende nabewerkingen zoals slijpen of beitsen worden drastisch verminderd. Verder wordt het hete metaal van de omgevingslucht afgeschermd waardoor oxidatie door zuurstofwordt beperkt. Glanzende lasnaden maken polijsten overbodig.

Aluminium tape

De dikke aluminium tape is voor het afplakken aan de buitenkant van de buis. Deze is zonder de glasvezel versteviging. Hiermee dicht je de lasnaad af die je wil lassen en zodra je begint te lassen verwijder je het stukje dat je gaat lassen. Zo voorkom je dat er zuurstof via de lasnaad in de buis komt die gevuld is met backingas.

Backingtape

Backingtape met glasvezelversterking plak je aan de binnenkant van de lasnaad om te voorkomen dat er zuurstof aan de binnenkant de las indringt. De glasvezelversteviging zorgt ook voor smeltbad ondersteuning zodat het vloeibaar lasmateriaal niet wegvalt aan de binnenkant. Hierdoor kun je met hogere stromen werken en sneller werken.

In het midden van de 75 mm brede Argweld® Backing Tape is een geweven glasvezelband aangebracht die bestand is tegen éénzijdig lassen tot 240 ampère, zonder chemische of metalurgische invloed op het smeltbad. In het midden van de tape is een rode draad ingeweven waarmee de Argweld® Backing Tape gemakkelijk te positioneren is.

Verschillende varianten leverbaar. Behalve de standaard Argweld® Backing Aluminium tape zijn drie glasvezelversterkte backing tapes leverbaar voor verschillende ampèrages.

  • Argweld® Backing Tape LOW (tot 80A)
  • Argweld® Backing Tape MEDIUM (tot 160A)
  • Argweld® Backing Tape HEAVY (tot 240A)


Backinggas tape opties

Artikel Omschrijving Maat Maximaal gebruik
ABT0003 Argweld® Aluminium Tape rol 25 m1 x 75 mm -
ABT0004 Argweld® Backing Tape 80 Low rol 25 m1 x 75 mm tot 80 Ampére
ABT0005 Argweld® Backing Tape 160 Medium rol 12,5 m1 x 75 mm tot 160 Ampére
ABT0006 Argweld® Backing Tape 240 Heavy rol 12,5 m1 x 75 mm tot 240 Ampére

Recent bekeken