Beitspasta | Verschillende soorten

Beitspasta | Verschillende soorten

Wanneer en hoe gebruik je beitspasta precies? We gaan er in dit artikel eens goed naar kijken zodat het voortaan op de juiste manier wordt toegepast!

Beitspasta gebruiken voor het beitsen van RVS

Beitsen en passievere is een oppervlakte behandeling welke wordt toe gepast na het lassen van RVS. De pasta die wordt gebruikt bestaat uit een mix van Salpeterzuur Zwavelzuur en Waterstoffluoride. Afhankelijk van de verontreiniging en de pasta sterkte is de inwerk tijd 20 minuten tot 2 dagen. De ijzerdeeltjes worden door deze zuren opgelost en de "huid" van het RVS herstelt zich. Hierna spoel je het product met veel water.

 

Hoe pas je beitspasta toe?

Beitsen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan men het product benevelen of onderdompelen. Men kan er ook voor kiezen om met een kwastje de lasnaden in te smeren. Omdat Salpeterzuur, zwavelzuur en waterstoffluoride sterk bijtende vloeistoffen zijn is het aan te raden het gebruik hiervan zoveel mogelijk te beperken. Gebruik niet meer dan noodzakelijk, hoe minder beitspasta je moet verwijderen, hoe beter het is voor het milieu. Wij adviseren je eerst een proefstukje te behandelen, zo kun je eerst het effect bekijk alvorens het hele product in te smeren zonder kennis van het eind resultaat.