Elektroden lassen | Hoe begin je en wat heb je nodig? - VLOG

  • Geplaatst op
  • Door Emiel Thijssen en Astrid Hop
  • Geplaatst in Elektroden lassen
Elektroden lassen | Hoe begin je en wat heb je nodig? - VLOG

We laten zien wat je allemaal nodig hebt voor het Elektroden lassen, waar je aan moet denken wanneer je gaat elektroden lassen en hoe je begint. We verwijzen in het filmpje naar een aantal eerder geschreven artikelen over het elektroden lassen. Deze linkjes vind je onder het filmpje.

Elektroden lassen met een automatische lashelm

In onze vlog hoor je dat we al eens eerder een artikel hebben geschreven over lashelmen. Lashelmen zijn er voor de veiligheid, ze beschermen niet alleen je ogen, maar het gehele gelaat. Wanneer je regelmatig last is een automatische lashelm wel aan te raden. Echter zijn deze automatische lashelmen er in verschillende prijsklassen. We nemen een aantal belangrijke aandachtspunten met je door, voor wanneer je een keuze wilt maken in een voor jou geschikte automatische lashelm. Deze verschillen laten we ook zien in een video.

Verpakking laselektroden

Op een pakje elektroden staat heel veel informatie. Wat kun je met deze informatie en wat vertelt het je over de instellingen en de aansluitingen van het elektroden lasapparaat? We hebben in onze vlog vorig jaar laten zien welke informatie je kunt aflezen van een verpakking laselektroden en hoe je deze informatie gebruikt voor de instellingen van het elektroden lasapparaat en de lasposities.

Welke laselektroden gebruik je?

De keuze voor een bepaalde laselektroden hangt van een aantal factoren af. Een belangrijke factor is de legering van het type staal wat verlast moet gaan worden. Elk type staal heeft zijn eigen eigenschappen en vraagt dus ook om zijn eigen type elektroden. We schreven al eens eerder een artikel over legeringselementen en elektroden.

Veiligheid voor de omgeving tijden het elektroden lassen

Emiel benoemde in het artikel niet alleen de persoonlijke veiligheid, maar ook de veiligheid van mens en dier om je heen. Want ook al hangt je collega niet boven jouw las, toch kan hij er hinder van ondervinden. Check daarom of de omgeving ook veilig om te gaan lassen.

Opleiding Elektroden lassen

Tenslotte is elektroden lassen niet een trucje wat je even van YouTube kunt leren, het vergt veel techniek die wij niet op schrift of in een video kunnen overdragen. Dus wil je echt leren elektroden lassen? Dan kun je het beste eens kijken naar de mogelijkheden bij onze partner Vakopleiding Techniek. Hier worden opleidingen en cursussen gegeven om deze mooie ambacht te leren.

Tips of advies over elektroden lassen

Uiteraard zijn wij beschikbaar voor vragen over dit onderwerp, of wanneer je advies wilt over welke elektroden te bestellen of welk lasapparaat. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

(Afbeelding is eigendom van Lastraga/Cryogas)