Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Acetyleen een gevaarlijk goedje

Acetyleen een gevaarlijk goedje Acetyleen is een zeer gevaarlijke gas, dat vanwege zijn explosieve eigenschap in een poreuze substantie wordt opgeslagen in cilinders. Het is dan ook zeer belangrijk, wanneer je werkt met Acetyleen, dat je op de hoogte bent van de gevaren en dat je weet hoe je in bepaalde situaties moet handelen. We gaan er in dit artikel eens dieper op in.

Vlamterugslag Autogeen

Vlamterugslag Autogeen Tijdens onze themadag in samenwerking met Messer Groups over Veiligheid industriële gassen, afgelopen 1 februari 2018, bespraken we onder andere het onderwerp "Vlamterugslag". Hier bleken veel vragen en onbekendheid over en daarom willen we dit nog eens toelichten.

Autogeen brander ontsteken - VLOG

Autogeen brander ontsteken - VLOG Waar moet je op letten bij het ontsteken van een autogeen brander? Dit geldt voor zowel een snijbrander, als een heetstoker of een soldeerbrander. We leggen uit hoeveel bar je nodig hebt van acetyleen een van zuurstof. En hoe je de brander moet ontsteken. Klinkt eenvoudig, maar waarom gaat er dan nog zo vaak iets mis?