Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Wat is een Cobot in de lastechniek?

Wat is een Cobot in de lastechniek? Een Cobot past helemaal in het thema van deze maand. Een collaboratieve robot, ook bekend als een cobot, is een robot die in staat is om meerdere taken te leren, zodat deze de mens kan helpen. Het is een stap richting automatisering in de lastechniek zonder extreme investeringen in grote lasrobots. Menig lezer is waarschijnlijk nog niet bekend met de term "Cobot". Dus daar gaan we vandaag eens dieper op in!

Automatisering in warmtebehandeling

Automatisering in warmtebehandeling Systemen voor warmtebehandeling, kunnen soms frustrerend zijn omdat ze lastig te bedienen zijn. Om die reden heeft Heatmasters een systeem ontwikkeld om dit voor iedereen te vereenvoudigen. De HM25 is zo'n systeem. Ze zijn er tevens in geslaagd om hun warmtebehandelingsapparatuur zo te maken, dat verschillende systemen kunnen worden geïntegreerd.

Een cobot in de lastechniek - VLOG

Een cobot in de lastechniek - VLOG We hebben het deze maand over automatisering in de lastechniek. Bij automatisering denken we al snel aan lasrobots en dergelijken. Maar automatiseren met kleinere investeringen is ook al mogelijk. Sterker nog, er bestaat een vorm van automatiseren dat hand in hand gaat met medewerkers. Capaciteit verhoogd, kwaliteit verbeterd en er blijft menselijk toezicht.