Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Lasfouten bij het elektroden lassen

Lasfouten bij het elektroden lassen Lasfouten moeten we zien te voorkomen. Lasfouten zorgen voor oponthoud in de productie. Het kost tijd om een lasfout op te lossen en het kost onnodig veel elektroden. We gaan bekijken waardoor lasfouten kunnen ontstaan en hoe je ze kunt voorkomen.

Lastechniek | Materialen kennis legeringselementen

Lastechniek | Materialen kennis legeringselementen Voordat je kunt gaan beginnen met elektroden lassen en een goede keuze maakt voor het type elektrode, is het goed om eens te kijken naar wat voor type staal je gaat lassen. Om te begrijpen welke elektroden daar het beste bij past, is het goed om vooraf kennis te nemen met het soort staal waar je mee gaat werken.

Snel cursus Elektroden lassen

Snel cursus Elektroden lassen Er is al veel geschreven over het elektroden lassen. En wil je leren elektroden lassen, dan zijn daar vele opleidingen en cursussen voor. We gaan deze maand eens in het kort bekijken wat je allemaal leert op zo’n opleiding.

Autogeen in praktijk

Autogeen in praktijk Van problemen kunnen we het meeste leren, daarom neem we je mee naar één van onze praktijkvoorbeelden. Tijdens het bezoeken van een van onze klanten, kwamen we een serieus probleem met de reduceerventielen tegen. De basis van de autogeen techniek!