Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Acetyleen een gevaarlijk goedje

Acetyleen een gevaarlijk goedje Acetyleen is een zeer gevaarlijke gas, dat vanwege zijn explosieve eigenschap in een poreuze substantie wordt opgeslagen in cilinders. Het is dan ook zeer belangrijk, wanneer je werkt met Acetyleen, dat je op de hoogte bent van de gevaren en dat je weet hoe je in bepaalde situaties moet handelen. We gaan er in dit artikel eens dieper op in.

Vlamterugslag Autogeen

Vlamterugslag Autogeen Tijdens onze themadag in samenwerking met Messer Groups over Veiligheid industriële gassen, afgelopen 1 februari 2018, bespraken we onder andere het onderwerp "Vlamterugslag". Hier bleken veel vragen en onbekendheid over en daarom willen we dit nog eens toelichten.

Zuurstofmeters voor persoonlijk bescherming

Zuurstofmeters voor persoonlijk bescherming In de lastechniek kun je voor meer gevaren komen te staan dan enkel verbranding, lasogen of teveel ingeademde lasrook. In sommige situaties kan het voorkomen dat het zuurstofgehalte van de lucht sterk vermindert. Dit is zeer gevaarlijk en kan zelfs de dood tot gevolg hebben, dus een belangrijke vraag: Wat kunnen we doen om ons hiertegen te beschermen?!