Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Keuren en onderhoud moderne lasapparaten

Keuren en onderhoud moderne lasapparaten Alle lasapparaten moeten jaarlijks gekeurd aan de hand van de EN 60974-4:2016. Dit is voor een modern lasapparaat niet anders dan voor een “Normaal” lasapparaat. Bij het keuren worden een aantal punten gemeten en onderzocht wat de staat van het lasapparaat is in vermogen en gecontroleerd op de veiligheid. Maar wat is er nu het verschil met de moderne lasapparaten?

Welke invloed heeft het ADR op jouw gasbestellingen?

Welke invloed heeft het ADR op jouw gasbestellingen? Naast alles om te lassen, leveren wij ook Industriële gassen. Niet alleen de gassen die noodzakelijk zijn om te kunnen lassen, maar allerlei industriële gassen voor verschillende branches, zoals bijvoorbeeld de levensmiddelen industrie. Voor deze levering hebben ook wij te maken met regel en wetgeving en het onderhouden van onze kennis om deze service te mogen blijven verlenen. En daar hebben we jouw hulp ook bij nodig, waarom? Dat zullen we uitleggen.

Kwaliteitscontrole in de lastechniek

Kwaliteitscontrole in de lastechniek Er zijn verschillende manieren van kwaliteitscontrole voor onze laswerken. Zo heb je de visuele inspectie, maar ook de destructieve beoordeling en de niet destructieve onderzoek. Daar hebben we in onze vlog vorige week al een beetje over geschreven, maar we gaan er vandaag iets dieper op in.

Lasnaadonderzoek - VLOG

Lasnaadonderzoek - VLOG De kwaliteit van een lasnaad kun je op verschillende manieren onderzoeken. Destructief lasnaad onderzoek en niet-destructief lasnaad onderzoek. We bekijken verschillende proeven en de voor en nadelen van deze proeven: trekproef, buigproef, röntgen, radiografisch en met penetrantonderzoek.

Keuren van lasapparatuur

Keuren van lasapparatuur Lasapparatuur moet regelmatig gekeurd worden. We gaan vandaag twee keuringen bespreken: De NEN3140 welke verplicht is volgens de ARBO wet, om de veiligheid van de medewerker te garanderen. En de Europese norm IEC 60974-4: 2016 welke verplicht wordt wanneer je laswerk verricht onder keur.