Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

OP-lassen de technische voor en nadelen

OP-lassen de technische voor en nadelen Bij het OP-lassen werken we met hoge stromen dit geeft technische voordelen zoals meer neersmelt en productie verhoging met een aanzienlijk betere laskwaliteit, maar er zijn ook nadelen waar je zeker van op de hoogte moet zijn. We zetten de voordelen en de nadelen van het OP-lassen even op een rijtje.

Wanneer is OP lassen geschikt?

Wanneer is OP lassen geschikt? OP lassen in de praktijk toepassen? We gaan in deze blog eens kijken naar de mogelijkheden van het OP-lassen. We bespreken verschillende posities en het rendement dat te halen valt wanneer je de juiste keuzes maakt in de poeder en draad combinatie.

Verschil Onder Poederdek lassen en Elektroden lassen

Verschil Onder Poederdek lassen en Elektroden lassen In het vorige artikel gaf ik uitleg over de procesvariabelen bij het Onder Poederdek lassen. Als je daar meer inzicht in hebt kun je ook beter bekijken wat de verschillen zijn met andere lastechnieken, zoals elektroden lassen. In dit artikel ga ik dieper in op de vraag wat het verschil is tussen OP lassen en Elektroden lassen. Maar ook op de vraag wat de overeenkomsten zijn.