Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Stroringsvrij lassen

Stroringsvrij lassen Lassen zonder problemen en storingen, dat willen we toch allemaal? Een storing kost tijd en geld! Daarom gaan we in dit artikel eens kijken naar wat je kunt doen om zo min mogelijk last te hebben van storingen.

De gevaren bij het onderhouden van lasapparatuur

De gevaren bij het onderhouden van lasapparatuur Dat je lasapparatuur goed moet onderhouden, hebben we al vaker besproken. Maar dat je lasapparatuur ook "te goed" kunt onderhouden, nog niet! Denk je het allemaal juist heel goed te doen, werkt het helaas averechts. Hoe zit dat nou? We leggen het vandaag uit aan de hand van 3 praktijkvoorbeelden vanuit onze technische dienst.

Mijn automatische lashelm doet het niet! - VLOG

Mijn automatische lashelm doet het niet! - VLOG We krijgen best regelmatig de vraag "Mijn lashelm doet het niet, hoe kan dat?" Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Van lasspetters voor de sensors, tot een lege batterij (ook bij de lashelmen met zonnecellen). Dit alles heeft te maken met het juiste onderhoud. In onze VLOG laten we zien hoe je een automatische lashelm moet onderhouden en opbergen!

Keuren en onderhoud moderne lasapparaten

Keuren en onderhoud moderne lasapparaten Alle lasapparaten moeten jaarlijks gekeurd aan de hand van de EN 60974-4:2016. Dit is voor een modern lasapparaat niet anders dan voor een “Normaal” lasapparaat. Bij het keuren worden een aantal punten gemeten en onderzocht wat de staat van het lasapparaat is in vermogen en gecontroleerd op de veiligheid. Maar wat is er nu het verschil met de moderne lasapparaten?