Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Lasapparatuur voor de hobbyist

Lasapparatuur voor de hobbyist In ons klantenkring hebben wij ook zeer gewaardeerde hobbyisten en andere minder frequente lassers. Ook voor deze groep hebben we een mooi assortiment aan MIG/MAG lasappaten. Maar voor hen is een data log systeem vaak niet zo interessant. Maar een digitaal lasapparaat kan dat dan weer wel zijn. We gaan er eens dieper op in in dit artikel.

Verschillende hoeklasmeters

Verschillende hoeklasmeters Het is heel belangrijk dat je de juiste las legt. Wanneer de las te zwaar is, is vaak de inbranding niet diep genoeg en is de las niet sterk genoeg. Als de las niet hoog genoeg is, dan komen we ook niet aan de berekende sterktes. Daarom is het belangrijk een goede las te leggen.

Aardkabels vastzetten

Aardkabels vastzetten In dit artikel gaan we het hebben over het belang van de aardkabel en zijn aansluitingen.  Aardkabels zoals bovenstaande foto komen we vaak tegen en hier zien we ook een belangrijk probleem. We bekijken het probleem en gaan bekijken hoe je dit kunt voorkomen.

Goed functionerende aardklem

Goed functionerende aardklem Bij onze technische dienst krijgen we regelmatig de klacht: ”de lasmachine last niet lekker “. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar heel vaak wordt dit veroorzaakt door een slecht functionerende werkstukklem (ook wel aardklem genoemd). Dit is niet gek, want de noodzaak van een goed functionerende aardklem wordt nog al onderschat bij het lassen. We gaan er eens dieper op in.