Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Verschillende hoeklasmeters

Verschillende hoeklasmeters Het is heel belangrijk dat je de juiste las legt. Wanneer de las te zwaar is, is vaak de inbranding niet diep genoeg en is de las niet sterk genoeg. Als de las niet hoog genoeg is, dan komen we ook niet aan de berekende sterktes. Daarom is het belangrijk een goede las te leggen.

Aardkabels vastzetten

Aardkabels vastzetten In dit artikel gaan we het hebben over het belang van de aardkabel en zijn aansluitingen.  Onderstaande foto komen we vaak tegen en hier zien we ook een belangrijk probleem. We bekijken het probleem en gaan kijken hoe je dit kunt voorkomen.

Goed functionerende aardklem

Goed functionerende aardklem Bij onze technische dienst krijgen we regelmatig de klacht: ”de lasmachine last niet lekker “. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar heel vaak wordt dit veroorzaakt door een slecht functionerende werkstukklem (ook wel aardklem genoemd). Dit is niet gek, want de noodzaak van een goed functionerende aardklem wordt nog al onderschat bij het lassen. We gaan er eens dieper op in.

Tig mogelijkheden bij TIG toortsen

Tig mogelijkheden bij TIG toortsen Regelmatig krijgen we de vraag waarom er geen prijzen op onze website te vinden zijn voor onze TIG lastoortsten. Dit is niet om het je lastig te maken, maar gewoonweg omdat er zoveel mogelijkheden zijn bij TIG toortsen, dat we deze niet allen op de webshop kunnen plaatsen.