Lastechniek | Alles over het Lassen

Lastechniek | Alles over het Lassen

Mijn automatische lashelm doet het niet! - VLOG

Mijn automatische lashelm doet het niet! - VLOG We krijgen best regelmatig de vraag "Mijn lashelm doet het niet, hoe kan dat?" Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Van lasspetters voor de sensors, tot een lege batterij (ook bij de lashelmen met zonnecellen). Dit alles heeft te maken met het juiste onderhoud. In onze VLOG laten we zien hoe je een automatische lashelm moet onderhouden en opbergen!

Veiligheidshandschoenen

Veiligheidshandschoenen Handschoenen in het algemeen zijn er ter bescherming, tegen de kou, tegen hitte, tegen elektriciteit, tegen spatten, ter snijbescherming, tegen schaven en tegen chemische middelen. Daarnaast zijn handschoenen er van leer, van stof, van latex en nog veel meer. Het is belangrijk om goed te analyseren waar je tegen beschermd dient te worden en welke werkzaamheden er mogelijk moeten zijn met handschoenen.

Functies van lasplaatsafscherming

Functies van lasplaatsafscherming Lasplaatsafscherming heeft meerdere functies dan alleen beschermen voor UV-straling. Zo bescherm je ook je omgeving. Maar wist je dat lasplaatsafscherming ook geluidsdempend werkt? En dus dat lasplaatsacherming tevens dient als gehoorbescherming. We gaan in dit artikel in op de verschillende functies van lasplaatsafscherming.

Wat is er veranderd in de veiligheidsnormen?

Wat is er veranderd in de veiligheidsnormen? Er zijn verschillende normen voor de veiligheid in de lastechniek. De techniek staat niet stil, dat betekent de procedures veranderen en dat dit ook invloed kan hebben op de veiligheid. Maar er worden ook nog regelmatig dingen ontdekt die wellicht schadelijker waren dan wij ooit hebben geweten. Ook het verleden leert ons dat we bepaalde zaken anders moeten aanpakken als het gaat om veiligheid. Om die reden veranderen ook regelmatig de veiligheidsregels en normen. De laatste ontwikkelingen bespreken we in dit artikel.