Verkeerd gebruik laspistoolspray

Verkeerd gebruik laspistoolspray

Anti spatspray bestaat in verschillende uitvoeringen en wordt veelvuldig gebruikt. Vaak met zeer goede resultaten maar soms gaat het ook fout. En als het fout gaat dan gaat het ook goed fout! Een busje van € 3,00 kan zo maar een schadepost worden van duizenden euro`s. Daarom leggen we vandaag even uit wat de verschillen zijn en waarvoor ze gebruikt dienen te worden.

Verkeerd gebruik spatspray

Er zijn speciale producten die bedoeld zijn om de lastoorts en de slijtonderdelen te beschermen tegen lasspatten en speciale producten voor het voorkomen van het aanhechten van spatten op ons werkstuk, de lastafel en de lasmallen. Wanneer je het verkeerde product gebruikt voor je werkstuk kan dit grote schade veroorzaken. Dit kan niet alleen een kostenpost worden van duizenden euro's, maar je loopt ook het risisco, wanneer je in opdracht werkt, van een flinke schadeclaim. Helaas komen we deze situaties ook tegen. Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 

Spatspray voor lastoortsen

Deze spatspray spuit je op de lastoorts deze breng je aan door hem in het gasmondstuk te sprayen. Hiermee verleng je de levensduur van je slijtonderdelen en de lastoorts zelf. Het voorkomt gaten in de zwanenhals en is goed voor luchtgekoelde en watergekoelde lastoortsen.

 

Anti-spatspray voor lastoortsen moet je dus niet op je product spuiten. Dit geeft problemen met het conserveren. En toch horen we regelmatig dat dit wel gebeurt. Hieronder enkele foto`s met voorbeelden.

 

Spatspray voor op het werkstuk

werkstuk spray

Op uw product gebruikt u het beste Protec Bio Lotion CE15L. Dit is een milieuvriendelijke en biologisch afbreekbaar middel op basis van plantaardige oliën. Op bijna al het materiaal toepasbaar, enkel aluminium is niet geschikt. Wanneer je slechts een dun laagje aanbrengt op het werkstuk, dan werkt het al voldoende. Deze spatspray gebruik je niet op een lastoorts, maar kan wel worden gebruikt op mallen, spantafels, werkbank en klemmen. Zie het effect van werkstukspray op de afbeelding hiernaast.

 

Bekijk ons assortiment werkstukspray en pistolenspray >