Alles voor het autogeen lassen en snijden

91 Producten beschikbaar
Pagina 1 van 4

Autogeen lassen, wat is het precies?

Autogeen lassen is de basis om een goede lasser te worden! Door middel van een vlam smelt je het materiaal, op het juiste moment moet er een druppel worden toegevoegd. Om uiteindelijk twee delen aan elkaar te verbinden. Het heeft wat weg van het TIG lassen alleen dan wat langzamer. De neersmeltsnelheid is laag bij dit proces. Hierdoor zijn we ook beperkt in het toepassingsgebied, dit ligt tussen de 0,5 – 5 mm. Maar met de autogeen techniek, kun je meer dan alleen lassen. Je kunt ook autogeen snijden en je kunt het gebruiken om materialen voor te verwarmen.

Manieren van autogeen snijden

Autogeen snijden kan zowel handmatig – met een snijbrander – als machinaal worden toegepast. Hierbij is het van belang de juiste branders en snijpitten in te zetten. Ook hierbij hebben diverse producenten vele soorten branders en pitten in de markt gezet. Vooral bij grote snijtafels met meerdere branders kunnen door het inzetten van de juiste onderdelen grote snij-snelheden gehaald worden. Verder is het instellen van de juiste zuurstof –en gasdruk zeer belangrijk om tot optimale snij-resultaten te komen.

Benodigdheden voor autogeen snijden of lassen

Autogeen snijden en veiligheid

Ook de veiligheid speelt een belangrijke rol bij het autogeen snijden, dus regelmatig onderhoud van de reduceertoestellen en vooral de gasslangen is zeer aan te raden. Zeker het gebruik van vlamdovers is onmisbaar bij een veilige installatie. Als we met meerdere acetyleenbranders op een installatie werken dan dienen we er rekening mee te houden dat er bij grote acetyleen afname aceton vrij kan komen wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Het is dan noodzakelijk om meerdere cilinders aan een dergelijke installatie aan te sluiten om een veilige situatie te creëren. En uiteraard is het zeer belangrijk om de gesneden onderdelen te ontdoen van de bij het snijden ontstane brandhuid en slak, dit om problemen te voorkomen bij bijvoorbeeld het lassen van de gesneden onderdelen.

Conclusie autogeen snijden

Er zijn diverse manieren om metalen te snijden, maar de beste manier wordt bepaald door:

  • soort en hoeveelheid snijwerk;
  • kwaliteit die gevraagd wordt;
  • materialen welke gesneden worden;
  • beschikbaar budget

Het autogeen snijden is de goedkoopste en de gemakkelijkst toepasbare manier van snijden bij elke soort van bedrijf. Ook voor werkzaamheden op locatie is het autogeen snijden zeer eenvoudig doordat de cilinders en overige materialen eenvoudig te transporteren zijn.

Dit is wat anderen zeggen over de service van Allesomtelassen.nl: