Alles om te Elektrode lassen en te gutsen

Geen producten gevonden...

MMA lassen, ofwel Elektroden Lassen

MMA lassen, ofwel Manual Metal Arc lassen. De oudste, maar meest veelzijdige booglasproces. MMA Lassen wordt ook wel elektrodenlassen, handlassen of elektrisch booglassen genoemd.

MMA Lassen

De elektrische boog ontstaat tussen het uiteinde van de elektrode en het te lassen werkstuk. Wanneer de metaaldruppels via de boog in het lasbad terecht komen, beschermen de gassen die vrijkomen uit de bekleding van de elektroden tegen de omgevingsatmosfeer.  Er vormt zich een vloeibare slak  aan het oppervlak van het lasbad, dat het metaal beschermt tot het is gestold. Voordat er een nieuwe laslaag overheen kan, dient de slak eerst te worden verwijderd.

Verschillende beklede elektroden

Inmiddels bestaat er een tal van verschillende beklede elektroden. De meeste zijn ontwikkeld vanwege de duurzaamheid, de sterkte van de elektroden of om de taaiheid van de las te verhogen.

Elektroden lassen in verschillende industrieën

Het MMA lasproces vind je het meest bij ferrometalen. Het komt dus veel voor in de constructiebouw, scheepsbouw en algemene metaalverwerking. MMA lassen is een relatief traag proces, dit komt omdat de elektroden regelmatig moeten worden verwisseld en vanwege het telkens moeten verwijderen van de slak. Desondanks is het nog steeds de meest flexibele lasproces, vooral daar waar de bereikbaarheid van de lasnaad beperkt is.

Benodigdheden voor het elektroden lassen

Voor het elektroden lassen zijn een aantal punten essentieel. We zetten ze even op een rijtje.

Elektroden lasapparaten

We bieden verschillende lasapparaten aan voor het elektroden lassen. In onze webshop vindt u enkel lasapparaten van een goede kwaliteit. Voor iedere lasser is er een ruime keuze aan elektroden lasapparaten. Voor zowel de frequente lasser als de minder frequente lasser, voor de hobbyist en voor de specialist. Kortom, je vindt altijd wel een elektroden lasapparaat dat bij je past.

Elektroden lasapparaat van ESAB

Met de Buddy ARC, de Caddy ARC, de Rebel EMP en de Renegade heeft ESAB een scala aan lasappratuur voor de elektroden lasser. Allen zijn ze robuust, draagbaar en bestand tegen exreme omstandigheden. Toch hebben ze allemaal hun specifieke eigenschappen en specialiteiten wat ieder elektroden lasapparaat uniek maakt.

Elektroden lasapparaat van Lincoln Electric

Ook Lincoln is een vooraanstaand merk als het gaat over Elektroden lasapparaten. Ze hebben kleine elektroden apparaten, maar ook grotere lasmachines voor het elektroden lassen. Ze hebben elektroden lasapparten ontwikkeld voor iedere branche, dat moet ook wel als je ziet wat een ruime keuze ze hebben. Zo hebben de ze de Invertec V205-S 2V, de Invertec S - serie, de Invertec SX serie en de grotere elektroden lasapparaten de Linc serie.

Hulp nodig bij de keuze?

Het kan lastig zijn om de juiste elektroden te vinden, maar misschien bent u juist wel op zoek naar een elektroden lasapparaat en heeft u daar hulp en advies bij nodig. Wij staat altijd voor u klaar om mee te kijken en advies te geven. Neem gerust contact met ons op: [email protected] of bel +31 (0) 24 - 645 00 66.

Dit is wat anderen zeggen over de service van Allesomtelassen.nl: