Castolin Lasstaven - Cadmiumvrij zilverhardsoldeer - 1020 XFC voor roestvaststaal

  1. Home
  2. Lasstaven - Cadmiumvrij zilverhardsoldeer - 1020 XFC voor roestvaststaal

Speciaal voor aluminium heeft Castolin lasstaven ontwikkeld. Het zijn flux gevulde lasstaven en zorgen voor een goede en stevige verbinding door middel van de 1... Lees meer...

Prijs op aanvraag Excl. btw

Productomschrijving

Cadmiumvrij zilversoldeer met lage werktemperatuur. Uitstekende bevochtigings- en capillaire eigenschappen (o.a. dankzij extra hoge percentage aan zilver). Hoge corrosiebestendigheid. Voor taaie verbindingen met hoge sterkte. Kleurovereenkomst met RVS. Voor bedrijfstemperaturen tot 200⁰C.

In verband met de dagprijs van zilver is de prijs van dit product alleen beschikbaar op aanvraag.

Toepassingen

Voor het capillair- (spleet-) solderen, ook seriematig van bijv.: on- en laaggelegeerde staalsoorten (constructiestalen, carboneer-, veredelings- en nitreerstalen), gelegeerde staalsoorten  (gereedschapsstaalsoorten), hooggelegeerde staalsoorten (RVS), nikkel, nikkellegeringen, koper en koperlegeringen alsmede tempergietijzer (GTW) en hardmetalen. Typische toepassingsvoorbeelden zijn: vaten, apparatuur, armaturen, pijpleidingen alsmede installaties en machines in de voedingsmiddelenindustrie zoals melkerijen en brouwerijen; chirurgische- en optische instrumenten in de medische techniek; apparaten voor de warme- en koude techniek.

Technische gegevens

Smelttraject (Sol./Liq.): 620 – 660 °C
Werktemperatuur: 650 °C
El. soort. weerstand: 0.14 Ω mm2/m
El. geleidbaarheid: 6,25 S.m/mm2
Dichtheid: 9,4 gr./cm3
Aanbevolen spleetbr: 0,05 – 0,1 mm
Treksterkte: 520 MPa

Recent bekeken