Alles om te MIG/MAG lassen

Geen producten gevonden...

MIG/MAG lassen

Er bestaan verschillende typen lastechniek. In dit artikel gaan we in op het MIG/MAG lassen. MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. De meeste metaalsoorten kunnen met de MAG lastechniek gelast worden. Om aluminium te lassen kun je het beste gebruik maken van MIG lassen.

Wanneer MIG/MAG lassen

MIG/MAG lassen is een lastechniek die met name wordt gebruikt om verschillende metaalsoorten, zoals koper, aluminium, RVS en staal, met elkaar te verbinden. Tijdens het lassen worden de plaatsen waar de verbinding moet komen verhit, zodat er een smeltbad ontstaat. Met het MIG/MAG lasapparaat wordt in het smeltbad een dunne toevoegdraad geplaatst om de las te vullen. Om verbranding van de te lassen materialen te voorkomen wordt er tijdens MIG/MAG lassen een beschermgas over het smeltbad geblazen. Eigenlijk zijn MIG en MAG lassen twee verschillende lastechnieken, maar ze worden vaak onder dezelfde noemer genoemd omdat er alleen een verschil is in het type beschermgas dat wordt gebruikt.

MAG lassen

Bij MAG lassen wordt vaak CO2 of een gasmengsel met Argon gebruikt als beschermgas. MAG lassen wordt hierdoor in de volksmond ook wel CO2 lassen genoemd. CO2 en gasmengsels met Argon zijn actieve gassen en reageren daarom met het smeltbad. Deze reactie is van invloed op de kwaliteit van de las. Vaak kiest men voor MAG lassen met mengsels, omdat een combinatie van verschillende gassen een veel beter resultaat geeft.

MIG lassen

Bij MIG lassen wordt vaak gebruik gemaakt van Argon of een combinatie van bijvoorbeeld Argon en Helium . Een inert gas heeft als voordeel dat het niet actief deelneemt aan het lasproces. Hierdoor heeft het beschermgas geen invloed in op de lasverbinding. Het gas heeft dus enkel een ioniserende en beschermende functie.

Wat heeft u nodig om MIG/MAG te lassen?

Hier vindt u echt alles om te MIG/MAG lassen!

Een standaard MIG/MAG lasinstallatie bestaat uit de volgende onderdelen:

Meer lezen over MIG/MAG lassen? Inmiddels hebben we een hele lijst aan artikelen geschreven over dit onderwerp.

Bij allesomtelassen.nl vindt u alle benodigde producten voor MIG/MAG lassen. Van complete lasinstallaties tot gasmondstukken en van slijtonderdelen tot lastoortsen. Heeft u advies nodig bij de aanschaf van uw lasinstallatie? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen, de chat, of door te bellen of mailen met onze klantenservice op Telefonisch zijn we bereikbaar op: 024 – 64 500 66, per e-mail: [email protected].

Lasapparatuur MIG/MAG ESAB en Lincoln Electric

In onze webshop kunt u een breed aanbod aan lasapparatuur vinden. Zo hebben wij lasapparatuur voor verschillende werkgebieden. Apparatuur met een robuust ontwerp voor zwaar productie werk zoals in de Offshore, constructiewerkzaamheden en meer. Maar ook lasapparatuur voor de lichtere werkzaamheden tot halfzware werkzaamheden. Kortom, voor ieder MIG/MAG lasproces kunt u een apparaat vinden naar uw wensen. U vindt in ons assortiment lasapparatuur van ESAB en van Lincoln Electric. Komt u er zelf niet uit? Of wilt u graag advies? Neem dan gerust contact met ons op!

ESAB MIG/MAG lasapparatuur

Zo hebben we apparatuur van het merk ESAB, u krijgt de meeste lasapparatuur van ESAB maar liefst 3 jaar garantie! ESAB is één van de grootste ontwikkelaars op het gebied van lasapparatuur. De producten van ESAB zijn ontwikkeld op basis van de input van de gebruikers samen met hun eigen kennis en ervaring. Hierdoor is het een merk dat zeer gebruiksvriendelijk is en van een hoge kwaliteit.

Lincoln MIG/MAG lasapparatuur

Lincoln lasapparatuur staat voor kwaliteit en innovatief.Wereldwijd staat Lincoln Electric bekend om zijn kwaliteit op het gebied van lassen, snijden en verbinden. Lincoln is voortdurend bezig met de ontwikkeling van de technologieën op het gebied van lastechniek. Ze bieden een breed assortiment aan MIG/MAG lasapparaten voor ieder werkgebied.

 

Dit is wat anderen zeggen over de service van Allesomtelassen.nl: