Alles om te Plasma snijden

Geen producten gevonden...

Wat is plasma

Plasma is een 4e aggregatietoestand van een stof. Aggregatietoestand is een ander woord voor de fase van een stof, we praten dan over een chemische zuivere stof. We kennen verschillende soorte stof: vaste stof, vloeibare stof, gas vormige stof en plasma. De vijfde is Bose-einsteincondensaat in de rij maar vandaag gaan we het enkel hebben over plasma.

Plasma snijden

Plasma snijden kan zowel machinaal als handmatig en wordt toegepast bij het snijden van staal, non-ferro materialen en roest vast staal. In dit artikel wil in verder ingaan op het handmatig plasmasnijden. Hiervoor hebben we een stroombron nodig met snijtoorts en droge perslucht, of met behulp van een compressor of door gebruik van een cilinder.

Wat hebben we nodig?

Plasmasnijmachines van Lincoln

Lincoln heeft hele goede plasmasnijmachines zo heb je de Invertec PC210 een klein en handzaam plasmasnijmachine en de robuustere Tomahawk serie. De PC210 is heel eenvoudig op het lichtnet (met een 16A zekering) aan te sluiten. En de Tomahawk is juist weer uniek vanwege zijn belangrijke en innovatieve uitgangspunten. Kortom, naar elke smaak wel een plasma snijmachine.

Plasmasnijmachines van ESAB

ESAB heeft de speciaal ontwikkelde Cutmaster serie, met maar liefst 6 verschillende plasmasnijmachines. Van de kleine en eenvoudige Cutmaster 40 tot de uitgebreidere en robuustere Cutmaster 120 en alles plasmasnijmachines die daar tussenin vallen.

Dit is wat anderen zeggen over de service van Allesomtelassen.nl: