Alles om te TIG lassen

Geen producten gevonden...

TIG lassen

TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas en valt, net als MIG/MAG lassen, onder elektrisch booglassen. Deze vorm van lassen wordt voornamelijk gebruikt bij constructies van aluminium, staal en RVS. Met TIG lasapparatuur zijn lassen van hoge kwaliteit te maken. Dankzij de geconcentreerde boog van de lastoorts is TIG lassen zeer geschikt voor het lassen van dunne platen.

Verschil TIG lassen en MIG/MAG lassen

Het grote verschil tussen TIG lassen en MIG/MAG lassen is dat bij TIG lassen de draadaanvoer gescheiden is van de warmtebron. Bij MIG/MAG lassen en elektroden lassen zijn deze aan elkaar gekoppeld. Dankzij de wolfram elektrode bij het TIG lassen is het mogelijk om een hoge boogconcentratie te krijgen waardoor je een betere beheersing over het smeltbad hebt. Wolfraam heeft namelijk het hoogste smeltpunt van alle metaalsoorten. Een ander verschil is dat bij TIG lassen het niet per se nodig is om een metaaldraad toe te voegen. Dit is echter wel mogelijk, maar de draad moet dan manueel toegevoegd worden. Hierdoor moet je altijd met twee handen werken. Bij MIG/MAG lassen wordt de metaaldraad automatisch toegevoegd, waardoor er met een hand gewerkt kan worden. Het gebruik van een TIG lasapparaat vereist daardoor wat meer vaardigheid en wordt daarom met name door de ervaren lasser gebruikt. Hier tegenover staat dat het laswerk van TIG lassen over het algemeen van hogere kwaliteit is dan dat van MIG/MAG laswerk

Inactief gas

De overeenkomst tussen MIG lassen en TIG lassen is het type gas wat gebruikt wordt. Bij beide methoden wordt gebruik gemaakt van een inactief beschermgas, zoals Argon of een mix van Argon en Helium. Het beschermgas zorgt ervoor dat de materialen in het smeltbad niet verbranden en geeft bescherming voor invloeden van buitenaf.

TIG lasapparaat kopen?

Bent u van plan om een TIG lasapparaat aan te schaffen? U heeft de volgende producten en onderdelen nodig:

TIG lasapparatuur van hoge kwaliteitsmerken zoals ESAB en Lincoln kunt u vind in onze webshop. Maar u kunt nog meer materiaal vinden voor het het TIG lassen, bent u bijvoorbeeld op zoek naar een goede TIG toorts of onderdelen voor uw TIG lastoorts? Bekijk dan ons Binzel assortiment TIG toortsen en slijtonderdelen voor het TIG lassen.

ESAB TIG lasapparaat

ESAB is één van de kwaliteitsmerken die wij in onze webshop verkopen voor de TIG lasapparaten. In onze webshop kunnen alle TIG lasapparaten van ESAB worden gevonden. Zo vindt u hier de gehele ESAB REBEL serie, maar ook de Caddy TIG, Buddy TIG, Heliarc, Origo TIG en de Renegade van ESAB. Mocht u er niet uitkomen, of toch niet geheel kunnen vinden wat u zoekt, neem dan gerust eens contact met ons op.

Lincoln Electric TIG lasapparaat

Een ander, zeer hoog aangeschreven merk lasapparaat die wij verkopen is van het merk Lincoln Electric. Lincoln heeft een ruim assortiment aan TIG lasapparaten en biedt voor iedere lasser wel de juiste mogelijkheden. Zo kunt u een TIG lasapparaat vinden voor Bi-level lassen, pulse lassen, maar ook voor aluminium lassen, RVS lassen en meer! Er zijn TIG lasapparaten voor de frequente lasser, maar ook voor de minder frequente lasser en speciale Heavy Duty TIG lasapparaten voor de lasser die onder zware omstandigheden moet kunnen lassen.

Meer over TIG lassen

Meer lezen over TIG lassen? U kunt verschillende artikelen vinden over dit onderwerp in onze digitale Handboek voor de lasser.

Allesomtelassen.nl is de webshop voor al uw lasbenodigdheden. Wij adviseren u graag over onze TIG lasproducten. U kunt onze klantenservice bereiken op het e-mail adres: [email protected] of door te bellen met 024-6450066. Onze klantenservice medewerkers helpen u graag verder met al uw vragen.

 

Dit is wat anderen zeggen over de service van Allesomtelassen.nl: