Keuringen

NEN 3140 Keuring: Uw werknemers hanteren veilige lasapparatuur


In de Arbo-wet staat omschreven dat:
De werkgever verplicht is beleid te voeren dat erop gericht is om elektrotechnische apparatuur veilig te laten functioneren. 

Mooie omschrijving maar wat houd dit voor u in?alt

Het opvallende in de Arbo- wetgeving is dat er geen directe invulling is gegeven hoe een veilige installatie er in de praktijk uit moet zien maar verwijst wel naar een aantal normen. De norm die van toepassing is voor lasapparatuur is de NEN 3140 welke dan ook een prima tool is om de machine te testen op veiligheid. Dit betekent dus, dat hantering van de norm NEN 3140 geen wettelijke verplichting is, maar in de Arbo-wet wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Blijft nog een vraag over, wanneer moet ik een dergelijke keuring laten doen. De werkgever is hier primair voor verantwoordelijk. Factoren als hoe vaak is de apparatuur in gebruik, hoe gaan we er mee om, wat doen we aan preventief onderhoud bepalen de frequentie. Onze ervaring wijst uit dat eens per jaar een NEN 3140 keuring uitvoeren een prima resultaat geeft. Een dergelijke keuring uitvoeren in combinatie met een preventief onderhoud geeft u een nog betere zekerheid op goed functioneren met zo laag mogelijke kosten.

Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze en bij het opstellen van een onderhoudsplan zodat veiligheid van uw apparatuur ten alle tijden is gewaarborgd.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor uitvoering neem contact met ons op via het telefoonnummer 024 6450066.