Onderhoud lasdampafzuiging

Onderhoud Leidingwerken en lasdampafzuiging

lasdampafzuigerLasdampafzuiging

Wanneer u een lasdampafzuiging heeft staan, betekent dat ook regelmatig onderhoud en filters vervangen. Want wanneer een filter schoon blijft, wordt hij niet gebruikt, of hij voldoet niet aan de eisen.

Het onderhouden van de lasdampafzuiging brengt een aantal hele belangrijke en kostenbesparende voordelen met zich mee:

  • Het is beter voor de gezondheid van u en uw personeel.
  • Het voorkomt slijtage en storingen
  • U verkleint de kans op brand

Vervuiling van de lasdampafzuiging

Als de lasdampafzuiging goed zijn werk doet, zult u schrikken van wat er in de schanierpunten van de armen gekoekt zit, of de vervuiling van de ventilatoren, de filters en het uitblaas kanaal. Wanneer dit niet het geval is bij uw lasdampafzuiging systeem dan zijn er twee mogelijkheden, of u gebruikt het niet of het systeem voldoet niet aan de eisen.

Onderhoud lasdampafzuiging

In beide gevallen zal er iets moeten gebeuren aan de lasdampafzuiging. Wanneer hij nog schoon is zult u hem moeten gaan gebruiken, of laten nakijken. Wanneer hij wel vervuild is, zult u hem van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt moeten geven. Alleen hiermee voorkomt u extra slijtage en storingen en blijft het systeem zijn werk doen. Het zal zeker niet het eerste systeem (en ook niet het laatste) zijn wat wij tegenkomen met een dermate vervuiling dat de capaciteit van het geheel met procenten is afgenomen. Hoe meer een filter vervuild is hoe lager de capaciteit gaat worden. Klein voordeel bij een dermate vervuiling: De uitstoot gaat steeds schoner worden. Goedkoper en beter is het plaatsen van een nieuw filter. Sowieso een puntje van aandacht.

Leidingsystemen

Een leiding systeem in welke vorm dan ook moet preventief onderhoud hebben. Niet alleen omdat de Arbo regelgeving dit eist, maar vooral voor uw eigen veiligheid!

Onderhoud leidingsystemen

  • Slangen die vele jaren in weer en wind hebben gezeten drogen uit, worden poreus, gaan lekken of springen stuk door de hoge druk die er op staat.
  • Koppelingen die door trilling of beweging los zijn gaan zitten met als gevolg lekkage.
  • Slangen aan machines waar lasspatten of slijpvonken op zijn gekomen en lekken.

Slecht onderhoud en nare situaties

Gek genoeg kijkt er bijna niemand naar, totdat de flessen plotseling snel leeg zijn, of er vlammen komen op plaatsen waar dat niet gewenst is. Maar nog veel gevaarlijker zijn de gassen die we niet ruiken of zien. Zuurstof lijkt bijvoorbeeld zo onschuldig, maar weet u dat zuurstof het vriendje is van velen en nare situaties kan veroorzaken. Zoals een beetje olie, dat ontsteekt prima.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!