Gasdistributiesysteem aanleggen, onderhouden en keuren

Gasdistributiesysteem aanleggen, verleggen, onderhouden en/of keuren? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij werken volgens de gasopslag richtlijnen van de PGS 15. Zo ben je gegarandeerd van een goed en veilig Gasdistributiesysteem.

Gasdistributiesyteem en gasleiding aanleggen

Het hebben van een gasdistributiesysteem heeft meerdere voordelen. Op deze manier heb je één gasopslag met meerdere afname punten, zo kan er vanaf een centraal punt de gehele werkvloer worden voorzien van gas. Er hoeft niet gesjouwd te worden met gasflessen op de werkvloer. En als laatste heb je een economisch voordeel, omdat je minder kosten hebt aan gasfleshuur en een winst in de wisseltijden.

Hoe plaatsen wij een gasdistributiesysteem?

Of het nu vanaf een cilinder is, een bundel of een tank het kan allemaal. Middels een leidingsysteem met de benodigde aansluitbalk, reduceerventiel, afsluiter, slangbreuk beveiliging, flexibele slangen komen we bij de afnamepunten op de werkvloer. Onze vakkundige installateurs leveren enkel installaties met kwaliteit materiaal en volgens geldende regelgeving. Ook bij een klein gasleidingwerk voor enkele gasafnamepunten zijn al snel de investeringskosten terugverdiend. Neem daarom gerust eens contact met ons op, samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor het leidingwerk.

PGS 15 opslag gevaarlijke stoffen

Bij het plaatsen van een gasdistributiesysteem, wordt er ten alle tijden rekening gehouden met de nieuwste richtlijnen van de PGS 15, opslag gevaarlijke stoffen. Hierin staan de veiligheidsvoorschriften beschreven bij het opslaan van gevaarlijke stoffen zoals verschillende gassen. Meer weten over deze richtlijnen, lees dan ons artikel over de vernieuwde regels.

Gasleidingen keuren en onderhouden

Het keuren van gasleidingen is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Zeker om de veiligheid van jezelf, werknemers en de omgeving te kunnen blijven garanderen. Deze keuring kunnen wij uiteraard voor je doen. Wat houdt een keuring van de gasleidingen precies in? Er wordt onder andere gelet op de volgende punten:

  • Lekkage in grondleidingen
  • Bruikbare bovengrondse lekkages
  • Corrosie, met name waar een gasleiding uit de grond komt, bij gebouwen invoeren
  • Mechanische beschadigingen
  • Losgeraakte beugels en/of ophangingen
  • Calamiteitenafsluiters; nagaan of deze nog goed bereikbaar,herkenbaar zijn en of de bedieningshandel nog aanwezig is.
  • Stabiliteit uitlaatdrukregeling.
  • Vuilafzetting op uitwendige beweegbare delen van bepaalde fabrikaten afslagveiligheden.
  • Toestand kwetsbare delen, zoals balgen, flexibele verbindingen, expansiestukken enz.
  • Markering; nagaan of deze nog aanwezig zijn en voldoende duidelijk is.

Onderhoud leidingwerk en gasdistributiesysteem

Een leiding systeem in welke vorm dan ook moet preventief onderhoud hebben. Niet alleen omdat dit een vereiste is volgens de Arbo regelgeving, maar vooral voor de veiligheid van u en de medewerkers!

Misschien vraagt u zich af wat gasleidingen nu te lijden hebben, maar wanneer gasslangen jaren in weer en wind hebben gezeten drogen ze uit, worden de gasslangen poreus, gaan lekken of springen stuk door de hoge druk die er op staat. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan koppelingen die door trilling of beweging los gaan zitten met het gevolg een lekkage. Maar ook de gasslangen aan lasapparatuur zijn aan onderhoud onderhevig, gezien het feit dat deze bloot worden gesteld aan lasspatten en/of slijpvonken.

Gek genoeg kijkt er bijna niemand naar, totdat de flessen "plotseling" snel leeg zijn, of er vlammen komen op plaatsen waar dat niet gewenst is. Maar nog veel gevaarlijker zijn de gassen die we niet ruiken of zien, zoals zuurstof. Zuurfstof is namelijk niet zo onschuldig als je in eerste instantie denkt, in combinatie met vet of olie kunnen de gevolgen desastreus zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op over installatie, keuringen of onderhoud van gasleidingen en distributiesystemen

Andere diensten van Lastraga / Cryogas