Installatie & onderhoud lasdampafzuiging

lasdampafzuigerInstallatie van centraal afzuigsysteem

Voor de gezondheid van de werknemers is een goede centrale afzuigsysteem belangrijk. Voor de installatie van centrale afzuiging kunt u bij ons terecht. Wij installeren afzuigsystemen. Daarbij kunt u denken aan hele nieuwe installaties voor lasdampafzuiging, maar ook het uitbreiden van werkplakken en het vervangen van afzuigsystemen indien nodig.

Onderhoud lasdampafzuiging

Niet alleen voor installatie van lasdampafzuiging kunt u bij ons terecht, maar ook voor het onderhoud van lasdampafzuiging. Want wanneer er lasdampafzuiging aanwezig is, betekent dat ook regelmatig onderhoud en het vervangen van filters. Want als een filter schoon blijft, gaat er iets niet goed, of hij wordt niet gebruikt, of hij voldoet niet aan de eisen.

Het onderhouden van de lasdampafzuiging brengt een aantal hele belangrijke en kostenbesparende voordelen met zich mee:

  • Het is beter voor de gezondheid van u en uw personeel.
  • Het voorkomt slijtage en storingen
  • Het verkleint de kans op brand in het afzuigsysteem

Als de lasdampafzuiging goed zijn werk doet, zult u schrikken van wat er in de schanierpunten van de armen gekoekt zit, of de vervuiling van de ventilatoren, de filters en het uitblaas kanaal. Wanneer dit niet het geval is bij uw lasdampafzuiging systeem dan zijn er twee mogelijkheden, of u gebruikt het niet of het systeem voldoet niet aan de veiligheidseisen. In beide gevallen zal er iets moeten gebeuren aan de lasdampafzuiging. Wanneer hij schoon blijft, zult u hem moeten gaan gebruiken, of moeten laten nakijken. Wanneer hij wel vervuild is, zult u hem van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt moeten geven. Alleen hiermee voorkomt u extra slijtage en storingen en blijft het systeem zijn werk doen. Hoe meer een filter vervuild is hoe lager de capaciteit gaat worden.

Neem vrijblijvend contact met ons op over installatie, keuringen of onderhoud van de centrale afzuiging