NEN 3140 keuren, valideren en kalibreren lasapparatuur

Voor de NEN 3140 keuring en de EN60974-4:2016 keuring ben je bij ons aan het juiste adres. Alle lasapparaten keuren wij volgens deze normen. Bovendien kunnen wij uw lasapparaten valideren volgens de NEN-EN 50504:2008, om vervolgens over te gaan op kalibreren indien nodig.

NEN 3140 keuring en de NEN-EN-IEC 60974-4:2016

Lasapparaten vallen onder Elektrisch gereedschap en om die reden dienen ook lasapparaten gekeurd te worden volgens de NEN 3140. Omdat het om lasapparaten specifiek gaat, moeten deze tevens gekeurd worden volgens de NEN-EN-IEC 60974-4:2016, zo stelt de ARBO wet. Deze keuring is in het leven geroepen om de veiligheid van medewerkers te kunnen garanderen als werkgever.

We keuren alle merken lasapparaten

Bij Lastraga / Cryogas kunnen wij je helpen met het keuren van alle lasapparaten. Zowel het keuren van lasapparaten die wij in ons assortiment hebben, als andere merken.

Hoe vaak moet een lasapparaat gekeurd worden?

De frequentie van de keuring is geheel afhankelijk van de belasting van het lasapparaat, hoe wordt er mee omgegaan en wat wordt er gedaan aan preventief onderhoud? De werkgever is hier primair verantwoordelijk voor. Onze ervaring leert dat een keuring 1x per jaar vaak een prima resultaat geeft, zeker als deze wordt uitgevoerd in combinatie met een onderhoudsbeurt om zo het beste uit het lasapparaat te kunnen halen en zo min mogelijk kosten te maken.

Valideren (NEN-EN 50504:2008) en kalibreren van lasapparaten

Naast keuren, kun je te maken hebben met het valideren van je lasapparatuur. Wanneer je werkt onder keur, is het van belang dat je kunt aantonen dat je de juiste waarden behaalt. Door het laten valideren van de lasapparaten, kan worden aangetoond dat je de juiste waarden haalt met de apparatuur. Wanneer deze waarden afwijken, kunnen we tevens zorgen dat het lasapparaat wordt gekalibreerd en de waarden weer overeenkomen met de instellingen van het lasapparaat. Valideren van een lasapparaat doen wij volgens de norm NEN-EN 50504:2008.

Neem vrijblijvend contact met ons op over jullie keuringen, validering en kalibratie van het lasapparatuur

Andere diensten van Lastraga / Cryogas

Lasapparaat reparatie