Las opleidingen en cursussen

Samenwerking Lastraga lasopleiding

altNa het BIL en het NIL zijn ook Lastraga lasopleidingenVakopleiding Technieken H-weld de krachten gaan bundelen om de lassende metaalindustrie nog beter te bedienen. Geen fusie, maar een samenwerking waarbij Lastraga lasopleidingen, Vakopleiding techniek en H-weld gebruik maken van elkaars kennis en faciliteiten.

De toenemende complexiteit van de lastechniek vraagt immers om een hoog kennisniveau. Ook in 2016 is er nog steeds een nijpend tekort aan goed opgeleide lassers. De industrie beseft dat de kwaliteit van een lasser maatgevend is voor de kwaliteit van het eindproduct. Hierdoor is de vraag naar goede lasopleidingen groot.

Lastraga was op zoek naar uitbreiding van haar kennis overdracht naar het bedrijfsleven en scholen. Door een samenwerkings verband aan te gaan met Vakopleiding techniek uit Cuijk en Nijmegen en H-weld uit Beek (limburg) hebben zij daar een prima combinatie in gevonden.

Lastraga's kennis over de leveranciers

Lastraga Equipment beschikt over een breed kennis niveau door de keuze uit A-leveranciers als Esab – Lincoln– Migatronic - Binzel – Messer – Speedglas. Lastraga Equipment weet inmiddels al meer dan 25 jaar wat lasopleiding geven inhoud zowel via een N.I.L pakket of maatwerk zoals de klant vraagt. Van opleiding en certificering tot nazorg en kalibratie van apparatuur nemen wij alle zorg bij u weg voor de opleiding van een goede vakman in lastechniek.

vakopleiding techniek lasopleidingenVakopleiding Technek - Lasopleidingen

Hiermede is ons plaatje kompleet en zijn we klaar om u als klant te helpen.Vakopleiding Techniek:

 • Is het opleidingscentrum voor uniek vakmanschap. In het krachtenveld tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven bevordert.
 • Biedt kwaliteit opleidingen en vakmanschap in de branches.
 • Informeert over het onderwijs en de arbeidsmarkt en creëert toekomst voor bestaande en nieuwe opleidingen in specialistisch vakmanschap. 

Vakopleiding Techniek is ontstaan uit de bedrijfstakscholen Stichting Regionaal Opleidingscentrum Cuijk (opgericht 14 juli 1982) en Stichting Vakopleiding Metaal Nijmegen (opgericht 26 mei 1986). Deze bedrijfstakscholen zijn op hun beurt opgericht door de industriële kringen van respectievelijk Land van Cuijk en Noord-Limburg én het Rijk van Nijmegen. Van oorsprong ligt er dus een sterke band met het regionale bedrijfsleven. De samenwerking tussen deze bedrijfstakscholen en het regionale bedrijfsleven heeft geleid tot een fusie en de nieuwe naam, Vakopleiding Techniek. Vakopleiding Techniek beschikt over twee bedrijfslocaties en is gevestigd in Cuijk aan het Riet 7 en in Nijmegen aan de Streekweg 22. Alle opleidingen worden verzorgd door docenten bedrijfsopleidingen die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven.

H-weld Lasopleidingen

H-Weld - Lasopleidingen

H-Weld is in 1999 opgericht en wil graag voor bedrijven en instellingen een waardevolle partner zijn op het gebied van opleidingen.
Om dit partnerschap vorm te geven biedt H-Weld de volgende diensten aan:

 • het opleiden en examineren van lassers voor de erkende NIL-diploma’s, onder leiding van gecertificeerde instructeurs met een gedegen praktijkervaring.
 • het verzorgen van trainingen specifiek ontwikkeld voor de opdrachtgever.
 • het geven van lastechnische adviezen.
 • het opstellen van lasmethodebeschrijvingen (WPS -en) en vervolgens het afnemen van de lassers- en lasmethodekwalificaties.
 • het adviseren in en opstellen van een opleidingsplan voor de langere termijn om de kwaliteit van de lasser en zijn laswerk op langere termijn te garanderen.
 • op het gebied van subsidieaanvragen en fiscale voordelen kan H-Weld de opdrachtgever desgewenst ondersteunen.

Informatie Lasopleidingen

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om samen met u de mogelijkheden en uw wensen pakket voor lastechniek door te nemen.

"A team may have the best equipment. The most innovative technology. The most talented drivers. But if they lack the people who simply make it work they just have nothing."
Flavio Briatore:voormalig team manager Renault F1 racing team                 

Net als een voormalig team manager van een racestal zijn Lastraga/Cryogas, Vakopleiding techniek en H-weld zich dagelijks bewust van de meest doorslaggevende succesfactor van een organisatie:

 • Goed opgeleide vakmensen
 • Zonder hen zijn zelfs de beste machines nutteloos.
Lastraga Equipment     Vakopleiding techniek   H-Weld
Sint Teunismolenweg 52     Het Riet 7     Schuttersstraat 27D
6534AG Nijmegen   5431 NL Cuijk   6191 RZ   Beek (limburg)
         
    Streekweg 22    
    6537 TP Nijmegen    
         
www.lastraga.nl   www.vakopleidingtechniek.nl   http://www.h-weld.nl/
info@lastraga.nl   nijmegen@vakopleidingtechniek.nl   info@h-weld.nl
    Cuijk@vakopleidingtechniek.nl